Moia zárcsere

 

A Moia elnevezésű biztonsági trezorzárakat az O.M.R. olasz zárgyártó vállalat gyártja, Torino mellett. A Moia repertoárjában is nagyon sokfajta típusú trezorzár található, amelyek pár típusa jelen van a magyar piacon.

A Moia zárak főként biztonsági ajtókba kerülnek beszerelésre, de más olasz zárak helyére is telepíthetők, köszönhetően a Moia többfajta változatainak.

A Moia biztonsági trezorzárak jellemzői

A Moia trezorzár egy hatlamellás, rugós akasztású zárszerkezet. A csapdanyelve fordítható, így nincs szükség külön balos- és jobbos kivitelre. Fúrás- és finomnyitás ellen van védve a zárszerkezet, ami annyit jelent, hogy a fúrás ellen a lamellák elé egy acéllap van felcsavarozva, és az acéllapon négy darab vídiahenger van elhelyezve. A vídiahengerek megakadályozzák, ha roncsolásos nyitást akar valaki eszközölni rajta, kicsorbítja a fúrót, eltöri a marószerszámot.

Ezeket a zárakat Olaszországban egy nagyon komoly tesztelés alá helyezik. Cégünk vezetői személyesen is jártak a gyárban, ahol megfigyelték, milyen különböző terhelési próbáknak teszik ki a zárakat. Ez azt jelenti, hogy pl. az egyik gép egész nap azt csinálja, hogy egy zárban fogatja a kulcsot, teszteli, hogy mennyi munkaórát bír ki, ha folyamatos nyitás és zárás alatt van a szerkezet. Egy másik gép azt teszteli, hogy a zárszerkezetből kijövő tüskék nyomás/feszítés hatására, milyen ellenállást tanúsítanak. Egy újabb gép, egész nap a kilincset nyomogatja, ezzel a rugók strapabírását ellenőrzik, tesztelik. Mindezeken túlmenően, olasz ajtógyártó cégeket kérnek fel arra, hogy a zárnak a legkisebb meghibásodási eshetősége esetén, értesítsék őket.

A gyártó cég tesztjei és a mi tapasztalatunk alapján elmondhatjuk, hogy nagyon komoly minőségi ellenőrzéseket végeznek a Moia zárakon, amelyek megfelelnek bármilyen magas minőségi és biztonsági követelményeknek.

Moia zárcsere

A Moia zárszerkezet csere többféleképpen is történhet, attól függően, hogy hogyan van a zár az ajtóban rögzítve.

A Moia trezorzáraknak a magyar piaci jelenléte, hasonlóan az Iseohoz, a többi trezorzárhoz képest, még fiatal. Cégünk kb. négy éve kezdte meg a Moia biztonsági zárak importálását. Eleinte kizárólag zárcsere kapcsán kerültek a biztonsági ajtókba a Moia zárak. Később, már ajtógyártó cégek által, kimondottan ezek a Moia biztonsági zárak kerültek az ajtóba beépítésre, így a Moia is elkezdte a magyarországi piac térhódítását. Ma már elég sok budapesti ajtót működtetnek és védenek Moia zárak.

Mivel ezek a zárak még egészen zsenge korúak, így zárcsere a zár meghibásodása miatt nem igazán fordul elő. Leggyakrabban az új lakásba történő költözés esetén kérik a Moia zárcserét, vagy pedig biztonsági okokból kifolyólag. Ez általában elhagyott, elvesztett kulcsokat jelent, illetve ha valaki olyan személynél maradt egy kulcs, akit nem szívesen látnak az adott helyen.

Amennyiben a fenti okok miatt zárcserére van szüksége, hívjon minket, hétfőtől péntekig 8 és 20 óra között!

A zárcsere után semmilyen karbantartó műveletre nincs szükség. A Moia zárak egyáltalán nem igényelnek otthoni extra karbantartást. A zárcsere befejezése után cégünk szakemberei megnézik és leellenőrzik, hogy minden rendben van-e a zárral, tökéletesen működik-e, nincs-e valamilyen szorulás.

Amennyiben bárki is egy kis akadozást észlel, vagy nehezebben tudja a kulcsokkal a zárat működtetni, mint eddig, annak érdemes hozzánk fordulnia, zárellenőrzés céljából.

A Moia biztonsági trezorzárak fix lamellás szerkezetek, nem kódolhatók, és külön lamella-csere sem végezhető el bennük. Bárminemű probléma esetén a zárszerkezet komplett cseréje szükséges.

Moia zárszerelés, zárszerviz, zárjavítás

A Moia gyár biztonsági zárszerkezetei közül többfajta is jelen van a magyarországi piacon.

2-3 különböző típusú Moia trezorzárral is találkoztunk már munkáink során. Általában ezek zárszereléssel kapcsolatos munkák voltak.

Cégünk a telefonos beszélgetés során, előzetesen tájékoztatja ügyfeleit, minden, a Moia zárszereléssel kapcsolatban felmerülő költségről. Nálunk nincs olyan, hogy a telefonban mondunk valamit, aztán a helyszínen magyarázkodunk, hogy az nem erre, meg nem arra vonatkozott. Különösen nagy hangsúlyt fordítunk az ügyfelek alapos kikérdezésére, és amikor ez valamiért nem lehetséges, egy fotót kérünk a zárról, amely alapján 100 százalékban meg tudjuk mondani a Moia zárszereléssel kapcsolatos minden költséget.

Rendszeresen visszatérő régi ügyfeleink azt igazolják, hogy szimpatikus számukra ez a módszer, mely által senki nem érzi magát becsapva, átverve.

A fotós módszert mi „találtuk fel” és vezettük be, amelyet kezdenek más zárszerviz cégek is átvenni. Számunkra azért fontos a fotó, mert lehet, hogy az ügyfél maga is félre lett tájékoztatva a biztonsági ajtóban benne lévő zárral kapcsolatban, így mi magunk is szemre tudjuk vételezni azt, anélkül, hogy többször is a helyszínre furikáznánk az ügyfél kontójára.

Cégünk szakemberei a zárat a fotó alapján be tudják azonosítani, még kulcs hiányában is, illetve fordítva. Ha csak egy másolt kulcs van és küld egy fotót, az alapján is be tudjuk azonosítani az ajtóban lévő biztonsági zárszerkezetet.

Moia zárszerviz

Zárszerviz szolgáltatásra mindig akkor van szükség, amikor maga a trezorzár nem működik megfelelően. Ez onnan ismerhető fel, hogy akadozik, vagy nehezen lehet a kulcsot elfordítani a zárban.

Mivel a Moia zárakat, hasonlóan olasz társaihoz, szintén cégünk importálja Magyarországra, így elmondhatjuk, hogy maga a Moia zár hibájából adódó zárszerviz probléma még nem igen adódott. Az persze előfordulhat, hogy a Moia trezorzár anno nem megfelelően lett beszerelve az ajtóba, így most nem a legmegfelelőbb a működése. Ezeknél a problémáknál többnyire megoldható a zárszerviz egy kis igazítással, ellendarab turbózással, ellenőrzéssel.

Minden Moia zárszerviz szolgáltatás folyamán, a helyszínen megoldjuk a problémát. A probléma gyors felismerése és azonnali megoldása, a többéves trezorzár-szerviz tapasztalatunknak, valamint a Moia biztonsági zárak alapos ismeretének köszönhető.

A legkisebb felmerülő probléma esetén érdemes hozzánk fordulni, az esetlegesen a későbbiekben fellépő zárnyitás és zárcsere procedúrák elkerülésének az érdekében.

Moia zárszerviz szolgáltatásunk elérhető Budapesten és Pest megyében, hétköznapokon, reggel 8 és este 20 óra között! Hárítsa a problémát ránk, és mi megoldjuk Önnek!

Moia zárjavítás

A Moia trezorzárakat nem kell javítani, mert még csak pár éve vannak jelen a magyar piacon. Ha mégis akadási vagy lamella-, rugótörési probléma merülne fel, azt teljes szerkezet-cserével tudjuk orvosolni, vagy pedig a partnerünknél, a zárszaküzletben lehet kisebb javításokat elvégeztetni a záron.

Ehhez ki kell venni a zárat az ajtóból, be kell azt vinni a zárszaküzletbe, ahol majd a szakemberek eldöntik, hogy meg lehet-e javítani azt, vagy valóban zárcserére van szükség.

A Moia zárak javítását csak akkor szabad elvégezni, ha a szakember azt javasolja, és garantálni tudja, hogy a javítást el is tudja végezni. Ez azért fontos, mert ha a javítás során probléma lépne fel, akkor megtörténhet, hogy nem fog kinyílni az ajtó.

De ez a Moia zárakra nem releváns, hiszen a magyarországi ajtókban nagyon fiatal Moia zárszerkezetek vannak beépítve.

Moia ajtónyitás, zárnyitás

 

Mivel a Moia biztonsági trezorzárak még viszonylag fiatalok hazánkban, így azok zárnyitására elsősorban kulcselhagyás miatt kerülhet sor, másodsorban pedig kizáródás miatt.

Moia zárnyitás elhagyott kulcsok miatt

Sajnos a kulcselhagyás esetén nincs mit tenni, és fúrásos, azaz roncsolásos eljárással kell kinyitnunk az ajtót, mivel az országban másfajta eljárással egy bezárt ajtót kinyitni szigorúan tilos. Tehát, ha kulcsra van zárva az ajtó, akkor azt zár-rongálással tudjuk kinyitni, azonban mi garantáljuk, hogy a biztonsági ajtó maga nem fog megsérülni. A zár megrongálása egyértelműen zárcserét von maga után, mivel az a továbbiakban más nem lesz használható.

Ezt azért tartjuk fontosnak közölni az ügyfeleinkkel, mert sajnos vannak olyan zárnyitással foglakozó cégek, akik ezt a fajta biztonsági zárat nem ismerik, így nem tudják, mit kell megfúrni és hol. Sajnos ezáltal az ajtó is sérülni fog, ez a tapasztalatunk. Úgyhogy ha az esti órákban veszítik el a kulcsokat, érdemesebb inkább 15 perccel többet rászánni, hogy a megfelelő zárnyitó céget megtalálják, mint majd utólag sajnálni a sérült és rondán kinéző biztonsági ajtót!

Javasoljuk, hogy ne a hirdetésekből válasszanak ajtónyitó céget, mert ők kulcsszavakra jönnek fel, pl. zárnyitás, de nem biztos, hogy a biztonsági trezorzárak nyitásában is otthon vannak! Csak óvatosan! A legjobb, ha a telefonba rákérdeznek erre, és aki pontos, határozott választ ad, az ért is hozzá. Aki meg csak hebeg-habog, azzal inkább ne foglakozzanak, az önmaguk érdekében!

Becsapódott ajtónyitás

A becsapódott ajtó esetében nagyjából ugyanez áll fenn, bár ez egy könnyebb feladat. A profi szakember ilyenkor az ajtót és a zárat sérülésmentesen nyitja ki. Ilyenkor semmit nem kell fúrni, nem kell pajszerolni, az ajtó egyszerűen és gyorsan nyitható. Érdemes erre is rákérdezni már a telefonos beszélgetéskor.

Mivel a Moia trezorzárak csupán pár évvel ezelőtt jöttek be a magyar piacra, így azok meghibásodás miatti nyitása kicsit korai lenne. Ám, ha valaki nem megfelelő működést, akadozást, nehézkes kulcsfordulatokat észlel, érdemes inkább egyből hozzánk fordulnia, nehogy zárnyitásra, majd zárcserére legyen szükség. Ebben a korai állapotban még egy kis odafigyeléssel megelőzhető a nagyobb baj.

Hívjon minket, kollégánk a helyszínen megállapítja a zár nehézkes működésének a miértjét, így nem kell zárcserére költeni a későbbiekben.

A zarszerelo.eu szakemberei a folyamatos képzésnek köszönhetően naprakész információval rendelkeznek minden Moia zárszerkezettel kapcsolatban. Cégünk teljes körű, 12 hónapos garanciát vállal minden általunk beszerelt Moia trezorzárra, zárszerkezetre.

Moia kulcsmásolás

A Moia kulcsoknak, Magyarországon kétfajta változata van jelen. Az egyik a kéttollú kulcs, amely a biztonsági zárszerkezetekhez tartozik, valamint a cilinderkulcs, amelyek a Moia zárbetétekhez tartoznak.

A Moia kéttollas kulcsok fejére egy narancssárga műanyag sapka van ráhúzva, amely egyik oldalán a Moia felirat látható. A Moia kéttollas kulcs szárnyaiban nincs megvezető barázda, ellenben a kulcs végén lévő tollak, szárnyak egymásnak nem tükörképei, hanem eltolva helyezkednek el. Az olaszok, önmagukhoz híven a kéttollú kulcsokhoz nem narancssárga műanyag sapkát mellékelnek, hanem zöld, fehér, piros műanyag sapkákkal látják el a kulcsokat, saját nemzeti öntudatukat ezzel is erősítve.

A cilinderzár kulcsfeje, a már jól ismert Moia szín, azaz narancssárga műanyagból készül. Mindkét oldalán egy körben, a Moia felirat van feltüntetve. A kulcsra jellemző, hogy Mul-T-Lock profilja van, hosszú, vékony kulcsváll, és a viszonylag vastag kulcs-szár.

Moia tollaskulcs-másolás

A Moia kulcsok másolását érdemes a Bajcsy-Zsilinszky úton lévő, Kulcskirály zárszaküzletben másoltatni, a VI. kerületben. A Kulcskirály az összes Moia kulcshoz rendelkezik a megfelelő gyári nyerskulccsal.

A Moia kéttollú kulcsok másolása a Silca Omnia Max professzionális kulcsmásoló gépen történik a boltban. A tollas kulcsok másolására lett ez a gép kifejlesztve, sőt, az extra hosszúságú biztonsági tollas kulcsok másolására is ezt a gépet kell használni.

Mint az összes többi trezorzárnál, a Moia biztonsági zárak esetében is nagyon fontos a jó minőségű nyerskulcsok használata. Szintén alapvető, hogy a kulcsmásoló gép vágótárcsája mindig éles legyen, illetve a rendszeres karbantartás is nélkülözhetetlen a jó minőségű kulcsmásolat készítéséhez.

A nem jó minőségben készült másolt kulcsok a zárat rövid idő alatt tönkretehetik, vagy nem fogják nyitni az ajtót. Erre mindig érdemes odafigyelni.

Moia cilinderkulcs-másolás

A Moia cilinderbetétekhez tartozó kulcsokat szintén gyári nyerskulcsra másolják a Kulcskirály zárszaküzletben. A Moia zárbetéthez tartozó lapon mart kulcsokat a Silca Matrix pantograph másoló készüléken készítik el. Ezzel a géppel nagy mennyiségű és nagyon pontos kulcsmásolatok készíthetők, így biztos lehet benne, hogy a Kulcskirályban lemásolt Moia kulcs kiválóan fogja működtetni az ajtóban lévő zárbetétet.

Mint minden kulcsmásolásra, a Kulcskirály a Moia másolt kulcsokra is garanciát vállal!

Pontos, precíz, jó minőségű Moia kulcsok másolása a budapesti Kulcskirályban!

A kulcsmásolás garanciális!

Kulcsmásolás felsőfokon – KULCSKIRÁLY

Budapest VI., Bajcsy-Zsilinszky út 63.

Telefon: 06-1-312-2064 vagy 06-70-322-7328